Zaplox utser Sara Östergaard till Chief Commercial Officer

9 januari, 2024

Zaplox AB (“Zaplox”) har idag utsett Sara Östergaard till Chief Commercial Officer för bolaget med tillträde den 4 mars 2024. Sara kommer närmast från rollen som Network Development Manager på NIO Nextev Sweden AB. Rollen på Zaplox innefattar ett nära samarbete med och rapportering till Bolagets VD, Tess Mattisson.

Sara har lång erfarenhet av försäljning, ledarskap och kommersiell växt på internationell nivå och en djup kunskap om försäljning av tekniskt komplexa produkter. Innan sin roll på NIO arbetade hon under drygt 4 år på E.ON med etablering och tillväxt av eMobility affären, senast i en nyckelroll som Nordic Head of Sales. Tidigare uppdrag inkluderar ledande positioner såsom till exempel Sales Manager, Team Leader och Key Account Manager på Navigare Yachting AB samt HD Sydsvenskan AB.

Sara har en kandidatexamen i Media- och Kommunikationsvetenskap vid Göteborgs Universitet och har utöver detta utbildningar inom Business Management samt Operativ marknadsföring vid IHM Business School.

I rollen som Chief Commercial Officer kommer Sara att ansvara för att implementera och vidareutveckla Zaplox kommersiella strategi för att driva lönsam tillväxt och maximera marknadspotential. Sara kommer att leda försäljnings-, marknadsförings- och Customer Success- teamet med uppdraget att uppnå Bolagets affärsmål och leverera exceptionell kundupplevelse.

“Jag är väldigt glad att vi lyckats säkra en kommersiell chef med så starka sälj- och ledarskapskompetenser i kombination med en gedigen erfarenhet av att sälja tekniskt komplicerade lösningar i B2B segmentet. Vi har en fortsatt spännande resa framför oss och jag är övertygad om att Sara är rätt person att tillsammans med mig, leda det kommersiella arbetet framåt”, säger Tess Mattisson, President & CEO – Zaplox

Som tidigare kommunicerats är denna rekrytering del av en strukturell förändring för att säkra fortsatt tillväxt, där positionerna Chief Marketing Officer samt Chief Customer Officer ersatts med rollerna Chief Commercial Officer samt Head of IR & PR. I tillägg till den nyligen kommunicerade tillsättningen av en ny CFO i bolaget är samtliga roller nu tillsatta.

“Nu när vi får in det humankapital vi behöver är det fullt fokus på att fortsätta leverera på den strategi och de målsättningar vi satt upp och jag ser fram emot ett händelserikt 2024”, avslutar Tess.


För mer information, vänligen kontakta:

Tess Mattisson, President & CEO, Zaplox
Email: tess.mattisson@zaplox.com 
Telefon: +46 70 690 78 00
Alternativt: ir@zaplox.com

Certified Adviser för Zaplox är Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB.

Om ZaploxZaplox är en ledande leverantör av digitala gästlösningar för hotellindustrin. Bolagets SaaS-plattform är designad för att förbättra gästupplevelsen och erbjuder en omfattande svit av produkter och tjänster, såsom incheckning och mobila nycklar. Zaplox plattform är ett värdefullt komplement till gästupplevelsen och hjälper hotellkedjor, resorts och kasinon i EMEA, Nordamerika och APAC att leverera en sömlös digital upplevelse. Zaplox grundades 2010 i Lund, Sverige, och har etablerat sig som en ledande innovatör i branschen, och för att ge sina kunders gäster den bästa möjliga upplevelsen från bokning till avresa. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market. För mer information besök gärna www.zaplox.com

You May Also Like…