Tillförordnad VD Even Frydenberg blir ordinarie VD för Zaplox AB

Styrelsen för Zaplox AB (publ) (”Zaplox” eller ”Bolaget”) har idag utsett Even Frydenberg som ordinarie VD för Zaplox. Even Frydenberg har sedan 2019 varit styrelseledamot i Bolaget och sedan oktober 2020 varit tillförordnad VD då tidigare VD Magnus Friberg lämnade sin tjänst.  

”Sedan Magnus Friberg lämnade sin roll som VD i höstas har vi i styrelsen haft en strukturerad process för att utvärdera Bolagets behov framåt. Even har under sin tid som tillförordnad VD gjort ett mycket gott intryck på styrelsen, och vi är övertygande om att han är rätt person att leda det operativa arbetet på vår tillväxtresa. Styrelsen är därför mycket nöjda med att Even nu på permanent basis fortsätter arbetet med att ytterligare förbättra Zaplox utveckling på lång och kort sikt.” säger Jonas Edelswärd

Even Frydenberg har bred erfarenhet från rese- och hotellindustrin i flera länder och från tre kontinenter. Even har haft flera seniora positioner hos Starwood Hotels & Resorts och Marriott International. Hans senaste roll var som COO Franchise and Operational Support Europe for Marriott International medan han tillika ansvarade för integrationen i Europa, Afrika och Mellanöstern när Marriott förvärvade Starwood. Under 2017 utsågs han till VD för Scandic Hotels och den positionen innehade han till januari 2019. Even har studerat internationell företagsekonomi, har en MBA från Stanford University och har tidigare arbetat som financial controller i USA.

”COVID-19-pandemin har medfört att Zaplox fått ett försäljningsgenombrott under 2020 och Bolaget befinner sig nu i ett mycket spännande läge. Under de senaste två kvartalen har jag, tillsammans med hela ledningen, arbetat intensivt för att genomföra förändringar och förbättringar inom koncernen, och jag ser fram emot att fortsätta driva det operativa arbetet mot målsättningen att Bolaget genererar positivt kassaflöde vid utgången av 2022”, säger Even Frydenberg, VD för Zaplox.

För mer information, vänligen kontakta:
Even Frydenberg, VD och styrelseledamot, +32 468 07 88 02
Jonas Edelswärd, styrelseordförande, +46 70 916 87 29
E-post: even.frydenberg@zaplox.com
Alternativt: ir@zaplox.com

Certified Adviser
Svensk Kapitalmarknadsgransking AB
E-post: ca@skmg.se
Telefon: +46 11 32 30 732

Om Zaplox
Zaplox hjälper hotell och semesterboenden att skapa en modern och lönsam mobil gästupplevelse. Zaplox är marknadsinnovatör av den kontaktfria mobila gästresan och mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden med en total marknadspotential om cirka 20 miljoner hotellrum. Zaplox är verksamma i Europa och Nordamerika och erbjuder en mjukvaruplattform för att hantera gästens hotellvistelse. Med Zaplox kan hotellen erbjuda kontaktfri självbetjäning vid in- och utcheckning, samt distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Zaplox SaaS lösningar adderar funktionalitet till hotellets befintliga app, eller erbjuder Zaplox premium app som är ett kostnadseffektivt sätt för hotell att lansera sin egen app. Zaplox Kiosk hjälper hotell att erbjuda självbetjäning vid in- och utcheckning. Zaplox lösningar integreras med lås- och hotellsystem, och kan ersätta eller samexistera med nyckelkort. Zaplox grundades 2010 på IDEON Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA. Zaplox aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market. zaplox.com.

You May Also Like…

Quick guide: How mobile keys work

Quick guide: How mobile keys work

July 2024In an era where technology is reshaping every facet of our lives, the hospitality industry is no exception....