Zaplox signerar avtal för mobil gästresa med La Cantera Resort & Spa i Texas

Zaplox AB (publ) (”Zaplox”), som erbjuder hotell och kasinon en mobil gästresa för en smidig och engagerande gästupplevelse, meddelar att de signerat avtal med La Cantera Resort & Spa i San Antonio, USA för Zaplox mobila gästresa med mobil in- och utcheckning, mobila nycklar och betalning. La Cantera har 496 rum och är en AAA® Four Diamond lyx resort i Texas. Zaplox mobila gästresa integreras här med Oracle Opera affärssystem, låssystem från dormakaba och betalningssystem från Shift4.

La Cantera Resort & Spa är en AAA® Four Diamond lyx resort i San Antonio, Texas med 496 rum,
34 villor i boutiquestil, två mästerskaps golfbanor och med Loma de Vida Spa & Wellness, ett spa på
2 323 kvm i Texas Hill Country. La Cantera väljer nu att implementera Zaplox Premium lösning och kan därmed erbjuda gästen en kontaktfri gästresa med mobil incheckning, mobil nyckel, mobil utcheckning med möjlighet för gästen att betala sin vistelse direkt i appen. Gästen kan även göra en ny reservation för ytterligare vistelse i appen. Med Zaplox mobila gästresa får hotellets gäster en kontaktfri process där de kan välja när och hur de önskar att checka in på hotellet. De behöver inte stå i kö till receptionen, interagera med andra gäster eller personal utan kan gå direkt till sitt hotellrum.

Det är Zaplox partnerskap med Oracle Hospitality och integrationen med deras affärssystem Oracle Opera PMS som gör det möjligt för hotell som använder Opera att erbjuda Zaplox mobila gästresa.
På La Cantera integreras Zaplox lösningar också med dormakaba låssystem och med betalningssystemet Shift4.

”Vi är mycket glada över att La Cantera väljer Zaplox för sin mobila gästresa. Vi har tidigare kommunicerat att vi ser en markant ökning i intresset för vår kontaktfria mobila gästresa då Corona pandemin ökar kraven på hotellen att tillhandahålla kontaktfri in- och utcheckning. Vi ser också att digitaliseringen av hotellbranschen går fortare samtidigt som vi vet sedan tidigare att hotellen vill ge sina gäster flera möjligheter för en smidig incheckning utan att behöva trängas eller stå i kö och få sin nyckel till sitt hotellrum. När nu incheckningsmöjligheterna blir kontaktfria och fler, svarar det upp mot gästernas behov, avlastar hotellets personal och skapar utrymme för förbättrad, intäktsgenererande service till gästerna”, säger Magnus Friberg, VD, Zaplox AB

Avtalets initiala värde tillsammans med de volymbaserade intäkterna under år 1 när lösningen är i drift uppskattas till ca 0,5 MSEK. Om lösningen förblir i full drift på hotellet i sju år, vilket är en genomsnittlig levnadstid för hotellås, ger detta en prognosticerad intäkt på totalt 2,3 MSEK.

Om La Cantera Resort & Spa
La Cantera Resort & Spa i San Antonio, Texas ligger i The Hill Country och kombinerar upplevelsen
av boutiquehotell med fördelarna av att vara en lyxig semesterort. Hotellet har 496 rum, fem pooler, två mästerskapsgolfbanor, Loma de Vida Spa & Wellness – ett 2 323 kvm spa och 12 restauranger.
La Cantera Resort & Spa rankas som tionde bästa resort i USA och i Readers ‘Choice Awards 2019 av Condé Nast Traveler listades La Cantera Resort & Spa som nummer #1 i Southwest & Texas och
#8 i USA.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Friberg, VD
E-post: magnus.friberg@zaplox.com
Telefon: +46 706 58 07 60
Alternativt: ir@zaplox.com

Certified Adviser
Svensk Kapitalmarknadsgransking AB
E-post: ca@skmg.se
Telefon: +46 70 755 95 51

Om Zaplox
Zaplox hjälper hotell och semesterboenden att skapa en modern och lönsam mobil gästupplevelse. Zaplox är marknadsinnovatör av den mobila gästresan och mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden med en total marknadspotential om cirka 20 miljoner hotellrum. Zaplox är verksamma i Europa och Nordamerika och erbjuder en mjukvaruplattform för att hantera gästens hotellvistelse. Med Zaplox kan hotellen erbjuda självbetjäning vid in- och utcheckning, samt distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Zaplox lösningar innehåller ett SDK (Software Development Kit) som gör det möjligt för hotell att lägga till Zaplox-funktionalitet till sin befintliga hotellapp, och Zaplox mobilapp som är ett kostnadseffektivt sätt för hotell att lansera sin egen app. Dessutom erbjuder Zaplox en kiosklösning för självbetjäning som hjälper till att leverera en friktionsfri gästresa. Zaplox fungerar med alla större smartphone-plattformar, kan stödja lås och hotellsystem, och ersätta eller samexistera med nyckelkort och fysiska nycklar. Zaplox system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 i leveransen av mer än 3,5 miljoner gästnätter. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA. Zaplox aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market.

You May Also Like…

Quick guide: How mobile keys work

Quick guide: How mobile keys work

July 2024In an era where technology is reshaping every facet of our lives, the hospitality industry is no exception....