Zaplox och BWH Hotel Group Scandinavia tecknar samarbetsavtal och erbjuder digital gästresa till medlemshotell

Zaplox AB (publ) (”Zaplox”), som erbjuder hotell och kasinon en mobil gästresa för en smidig, säker och engagerande gästupplevelse, och BWH Hotel Group Scandinavia som är ett ledande, globalt hotellnätverk, meddelar att bolagen har tecknat ett samarbetsavtal för att erbjuda BWH’s 160 medlemshotell med totalt ca 15 000 rum en digital/mobil gästresa från Zaplox. Samarbetsavtalet är 3-årigt och ger medlemmarna möjlighet att snabbt och enkelt lansera sin egen gästresa med hjälp av Zaplox lösningar och beprövade integrationer till marknadsledande hotellås, och Property Management System (PMS).

BWH Hotel Group är ett ledande, globalt hotellnätverk som består av tre hotellkedjor – WorldHotelsTM Collection, Best Western® Hotels & Resorts och SureStay® Hotel Group. BWH Hotel Group Scandinavia har ca 160 hotell med totalt ca 15 000 rum. Gruppens medlemmar representerar flertalet hotellsegment från berömda lyxhotell, exklusiva och unika boutiquehotell, till prisvärda mindre hotell med komfort och fullservice – alla designade för en personlig upplevelse. BWH Hotel Group, som är en franchise-organisation fungerar som en paraplyorganisation över gruppens 17 varumärken som bildar ett globalt nätverk med ca 4 700 hotell spritt över olika hotellsegment i fler än 100 länder.

Samarbetsavtalet gäller Zaplox innovativa produktportfölj som inkluderar; Zaplox nyckelapp (Premium 1), en kostnadseffektiv lösning för att tillhandahålla gäster mobila nycklar och undvika hanteringen av fysiska nyckelkort, Zaplox mobila gäst app (Premium 3) med mobil in-/utcheckning, betalning, mobil nyckel, erbjudande och gäst-kommunikation direkt i hotellets profilerade app samt Zaplox kiosk med möjlighet att hantera både in- och utcheckning, betalning och utskrift av nyckelkort. Med Zaplox lösningar kan gästen själva hantera in- och utcheckning samt få sin hotellrumsnyckel i appen, vilket skapar förutsättningar för hotellets personal att ägna sig åt mer värdeskapande aktiviteter för sina gäster. Utöver ovan funktionalitet kan Zaplox erbjuda hotellen möjligheten att inkludera information om lojalitetsprogrammet, Best Western Rewards i hotellets egen varumärkesprofilerade app, vilket gör att hotellets gäster bland annat kan teckna sig för ett medlemskap vid incheckning, under vistelsen eller efter att de checkat ut.

”Vi kommer de närmaste åren kraftigt öka våra investeringar i digitala lösningar för att möta gästernas behov. Ett led i detta är att utveckla våra digitala tjänster ute på hotellen och där är samarbetet med Zaplox en viktig pusselbit”, säger Johan Michelsen, CEO, BWH Hotel Group Scandinavia

”Det är mycket glädjande att BWH Hotel Group Scandinavia väljer Zaplox och våra flexibla och efterfrågade lösningar som samarbetspartner för en mobil gästresa. Tillsammans kan vi stödja BWH’s medlemmar i att erbjuda sina gäster en kontaktfri gästupplevelse i hotellets egen profil. Målsättningen är att minst 40 hotell under kommande 12 månaderna kan ge sina gäster möjligheten att checka in och använda en mobil nyckel i hotellets egen app eller checka in via en kiosk. Vi ser fram emot ett nära samarbete med BWH och deras medlemmar och att ge hotellen en ytterst attraktiv och efterfrågad service och deras gäster ett digitalt alternativ”, säger Even Frydenberg, VD Zaplox.

Om BWH Hotel Group
BWH Hotel Group är en global hotellkedja bestående av tre hotellgrupper, Best Western Hotels & Resorts, WorldHotels och Sure Stay Hotel Group. Tillsammans erbjuder de över 4 700 hotell i fler än 100 länder runt om i världen. I Skandinavien finns 160 hotell på fler än 100 destinationer. För att tillgodose såväl gäster som potentiella hotellägare erbjuder gruppen totalt 17 olika varumärken i alla segment från budget till premium. BWH Hotel Group är den största, fristående hotellgruppen i Skandinavien där hotellen ägs och drivs av lokala entreprenörer.
www.bwhhotelgroup.se

Om Zaplox
Zaplox är marknadsinnovatör av den kontaktfria mobila gästresan och mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden med en total marknadspotential om cirka 20 miljoner hotellrum. Zaplox är verksamma i Europa och Nordamerika och erbjuder en mjukvaruplattform för att hantera gästens hotellvistelse. Med Zaplox kan hotellen erbjuda kontaktfri självbetjäning vid in- och utcheckning, samt distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Zaplox SaaS lösningar adderar funktionalitet till hotellets befintliga app, eller erbjuder en Zaplox app som ett kostnadseffektivt sätt för hotell att lansera sin egen app. Zaplox Kiosk hjälper hotell att erbjuda självbetjäning vid in- och utcheckning. Zaplox integreras med lås- och hotellsystem, och kan ersätta eller samexistera med nyckelkort. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA. Zaplox aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market. www.zaplox.com

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Michelsen, CEO
BWH Hotel Group – Scandinavia
E-post: johan.michelsen@bwhhotelgroup.se
Tel: +46 735 14 39 01

Even Frydenberg, CEO
Zaplox AB
E-post: even.frydenberg@zaplox.com
Tel: +32 468 07 88 02
Alternativt: ir@zaplox.com

Certified Adviser för Zaplox AB
Svensk Kapitalmarknadsgransking AB
E-post: ca@skmg.se
Telefon: +46 11 32 30 732

You May Also Like…