Zaplox och ALICE utökar partnerskap och levererar gäst app för marknadsledande hotellplattform

Zaplox AB (publ) (”Zaplox”), som erbjuder hotell och kasinon en mobil gästresa för en smidig och engagerande gästupplevelse, meddelar att de utökar sitt partnersamarbete med ALICE, leverantör av ALICE tjänsteplattform för hotell för att hantera gästkommunikation och gästservice. Avtalet innebär att ALICE anlitar Zaplox för utveckling och implementation av ALICE nya gäst app som kopplas till ALICE plattform, som skall erbjudas till ALICE ca 2 500 hotellkunder först i USA och Europa samt med möjlighet att utöka även till Latinamerika. Zaplox har rätt att erbjuda uppgraderingar med Zaplox gästresa med mobil incheckning och mobila nycklar till de kunder som har köpt den av Zaplox levererade ALICE app.

Zaplox och ALICE har ett framgångsrikt samarbete sedan tidigare som bland annat har genererat en av Zaplox större kunder, Pacifica Hotels, med 33 hotell i USA. Nu utökas samarbetet ytterligare till att också innefatta lanseringen av en ALICE gäst app till ALICE kunder. ALICE har idag över 2 500 hotellkunder och växer snabbt, huvudsakligen i USA, Europa samt Latinamerika. Deras prisbelönta plattform för hotelltjänster hjälper hotellkedjor med gästkommunikation och uppdragstilldelning för hotellets personal, exempelvis rumservice, concierge tjänster. Bolagens marknadsledande lösningar kompletterar varandra där ALICE välrenommerade plattform fokuserar på att underlätta den dagliga driften av ett hotell, med inriktning på kommunikation och service mellan personal och gästen, medan Zaplox lösningar fokuserar på att förbättra hotellgästens upplevelse vid incheckning, betalning, distribution av rumsnyckel samt utcheckning där samtliga moment sker direkt via gästens mobil.

Det utökade partner samarbetet innebär att Zaplox designar, utvecklar och levererar en ny gästinriktad app på uppdrag av ALICE. I starten ska gäst appen innehålla funktionalitet för gästkommunikation och concierge tjänster och efter behov kommer fler av ALICE uppskattade funktionaliteter för hotelldrift att adderas i appen. Via appens chattfunktion kan gästen kommunicera med hotellpersonalen och få snabb återkoppling och personlig service.

ALICE ansvarar för marknadsföring och försäljning av gäst appen, Zaplox ansvarar för implementation och kommer framöver att kunna erbjuda ALICE kunder en uppgradering till Zaplox mobila gästresa med mobil incheckning och mobila nycklar.

”Vi är väldigt glada över att vi nu tar nu nästa steg i vårt partnerskap med ALICE och öppnar upp helt nya försäljningsmöjligheter för Zaplox lösningar till ALICE stora kundbas, med start i USA och Europa, och framöver även för Latinamerika. ALICE erbjuder en modern och uppskattad tjänsteplattform och våra lösningar kompletterar varandra och stödjer hotellet i att leverera en bättre gästupplevelse. Det utökade samarbetet har till följd att vi flyttar vi fram vår position på hotellmarknaden betydligt och får åtkomst till fler hotell där vi kan sälja vår mobila gästresa”, säger Magnus Friberg, VD, Zaplox AB

Överenskommelsens finansiella värde för enbart försäljning av ALICE app under första 12 månaders period, från tidpunkten när lösningen är i drift – uppskattas för Zaplox del till ca 2,5 MSEK. Därefter kan det ge en prognostiserad årlig intäkt på totalt ca 6 MSEK de kommande åren. Bedömningen är att ca 10% av ALICE 2 500 kunder är intresserade av en gäst app under första året. Intäkterna från slutkundsförsäljning (hotellen) uppstår när lösningen är i drift genom månadsintäkter per rum samt engångs konfigurationsavgifter per hotell och fördelas mellan Zaplox och ALICE i förhållande till vad som ingår i respektive levereras till kund. Det är därför idag inte möjligt att uppskatta exakta tidpunkter och volymer för intäkterna. Det finns inga garanterade volymer eller intäkter i överenskommelsen.

Möjliga intäkter för uppgradering av ALICE app kunder till Zaplox mobile gästresa är inte omfattade i beräkningen ovan.

Om ALICE
ALICE är branschledande inom teknologi för hotell. Fler än 2 500 hotellkunder i Nord- och Sydamerika samt Europa har valt ALICE plattform för förbättrad uppdragshantering och kommunikation för hotellpersonal. ALICE sammanför alla hotellavdelningars kommunikation i en plattform och hjälper hotellets personal att agera som ett team för att erbjuda konsekvent service. Sedan företaget grundades 2013 har ALICE etablerat en stark ställning i hotellbranschen och arbetar idag med många av världens ledande varumärken, inklusive Marriott International, Hilton Hotels & Resorts, Hyatt Hotels Corporation, Viceroy Hotel Group, Firmdale Hotels, Dream Hotel Group, Fairmont Hotels & Resort, The Leading Hotels of the World samt Nordic Choice. ALICE är utsett till Forbes Travel Guide Brand Official Staff Technology Platform. Sedan 2016 är Expedia huvudägare av ALICE. ALICE är en akronym för “A Life-improving Customer Experience”. www.aliceplatform.com.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Friberg, VD
E-post: magnus.friberg@zaplox.com
Telefon: +46 706 58 07 60
Alternativt: ir@zaplox.com

Denna information är sådan information som Zaplox AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 februari 2020.

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser för Zaplox AB (publ). Kontaktuppgifter ca@vhcorp.se, +46-40-200 250.


Om Zaplox
Zaplox hjälper hotell och semesterboenden att skapa en modern och lönsam mobil gästupplevelse. Zaplox är marknadsinnovatör av den mobila gästresan och mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden med en total marknadspotential om cirka 20 miljoner hotellrum. Zaplox är verksamma i Europa och Nordamerika och erbjuder en nyckelfärdig plattform för att hantera gästens hotellvistelse. Med hjälp av mobil teknologi erbjuder Zaplox ett ökat värde genom att hotellen får ett bättre sätt att göra in- och utcheckning, samt kan distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Zaplox lösningar innehåller ett SDK (Software Development Kit) som gör det möjligt för hotell att lägga till Zaplox-funktionalitet till sin befintliga hotellapp, och Zaplox app som är ett kostnadseffektivt sätt för hotell att lansera sin egen app. Dessutom erbjuder Zaplox en kiosklösning för självbetjäning som hjälper till att leverera en friktionsfri gästresa. Zaplox lösningar sparar tid och kostnader och ger hotellet en direkt kommunikationskanal med gästen och möjlighet att generera ytterligare intäkter. Zaplox fungerar med alla större smartphone-plattformar, kan stödja lås och hotellsystem, och ersätta eller samexistera med nyckelkort och fysiska nycklar. Zaplox system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 i leveransen av mer än 2,5 miljoner gästnätter. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA. Zaplox aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market.

 

 

 

You May Also Like…

Quick guide: How mobile keys work

Quick guide: How mobile keys work

July 2024In an era where technology is reshaping every facet of our lives, the hospitality industry is no exception....