Zaplox tecknar avtal med Icelandair Hotels Group för leverans av populära Zaplox Kiosk

Zaplox AB (publ) (”Zaplox”), som erbjuder hotell och kasinon en mobil gästresa och kiosklösning för en smidig och engagerande gästupplevelse, meddelar att man tecknat avtal med Icelandair Hotels Group (publ) för Zaplox Kiosk. Avtalet gäller totalt 1 162 rum fördelat på 10 av Icelandairs hotell på Island. Icelandair Hotels ska med hjälp av Zaplox Kiosk erbjuda sina gäster att checka in vid en självbetjäning kiosk vid ankomst till hotellet. Zaplox Kiosk integreras här med Oracle Opera PMS och låssystem från SALTO Systems och ASSA ABLOY Global Solutions.

Det är senaste generationen av Zaplox framgångsrika kiosklösning, Zaplox Kiosk som Icelandair Hotels Group nu väljer för en smidigare och effektivare in- och utcheckning på 10 av sina 16 hotell på Island. Icelandair Hotels kommer framöver att kunna erbjuda sina gäster möjligheten att själva hitta sin reservation och checka in direkt i kiosken och att därefter ställa ut sitt eget nyckelkort till hotellrummet. När gästen ska checka ut görs även det i kiosken tillsammans med betalning av vistelsen.

Med Zaplox Kiosk skapar Icelandair Hotels utmärkta förutsättningar för att omedelbart förbättra gästupplevelsen för sina gäster, då de inte längre behöver stå i kö för att checka in och få sitt nyckelkort. Samtidigt öppnar de även upp nya möjligheter för hotellet att mer effektivt utnyttja sina personalresurser och erbjuda nya intäktsgivande service vid rätt tidpunkt då gästen är mer mottaglig, exempelvis bokning av restaurangbesök, spa eller andra serviceorienterade tjänster. Självbetjäning via Zaplox Kiosk är tillgänglig via pekskärmar i hotellets entré och lösningen integreras i projektet med affärssystemet för hotell Oracle Opera och med låssystem från SALTO Systems och ASSA ABLOY Global Solutions.

”Vi är mycket stolta över att Icelandair Hotels valt Zaplox som partner för deras digitala gästresa. Vår kiosklösning är ett smart och kostnadseffektivt val för hotell som ännu inte fullt ut har mobilanpassade lås utan lås för nyckelkort eller en kombination av dem båda. Icelandair Hotels får nu möjlighet att introducera en snabb och smidig in- och utcheckningsservice till sina gäster med en garanterat bättre gästupplevelse som resultat”, säger Magnus Friberg, VD Zaplox AB

Avtalets initiala värde tillsammans med de volymbaserade intäkterna under år 1 när lösningen är i drift uppskattas till ca 0,5 MSEK. Om lösningen förblir i full drift på de 10 avtalade hotellen i sju år, vilket är en genomsnittlig levnadstid för hotellås, ger detta en prognosticerad intäkt på totalt 3,3 MSEK. Det finns inga volym eller intäktsgarantier i avtalet.

De första kioskerna planeras vara i drift under april 2020.

Om Icelandair Hotels Group
Icelandair Hotels är Islands ledande hotellkedja med 16 hotell och 1 512 rum lokaliserade runt om på Island. Icelandair Group är moderbolaget till nio dotterbolag inom resebranschen på Island och Icelandair Hotels är ett av dem. Tillsammans med sina systerbolag spelar Icelandair Hotels en viktig roll i utvecklingen av den lokala infrastrukturen och har ett brett urval av boende, restauranger och spa för att tillgodose en bredare kundkrets med en portfölj av sexton varumärken. I Reykjavik har de 875 rum; Reykjavik Marina, Reykjavik Natura, Hilton Reykjavik Nordica, Canopy Reykjavik City Center, Alda Hotel Reykjavik, Reykjavik Konsúlat, Reykjavik Marina Residence samt ytterligare 637 rum på isländska landsbygden. www.icelandairhotels.com

Västra Hamnen Corporate Finance AB är Certified Adviser för Zaplox AB (publ). Kontaktuppgifter ca@vhcorp.se, +46-40-200 250.

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Friberg, VD
E-post: magnus.friberg@zaplox.com
Telefon: +46 706 58 07 60
Alternativt: ir@zaplox.com

Om Zaplox
Zaplox hjälper hotell och semesterboenden att skapa en modern och lönsam mobil gästupplevelse. Zaplox är marknadsinnovatör av den mobila gästresan och mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden med en total marknadspotential om cirka 20 miljoner hotellrum. Zaplox är verksamma i Europa och Nordamerika och erbjuder en nyckelfärdig plattform för att hantera gästens hotellvistelse. Med hjälp av mobil teknologi erbjuder Zaplox ett ökat värde genom att hotellen får ett bättre sätt att göra in- och utcheckning, samt kan distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Zaplox lösningar innehåller ett SDK (Software Development Kit) som gör det möjligt för hotell att lägga till Zaplox-funktionalitet till sin befintliga hotellapp, och Zaplox mobilapp som är ett kostnadseffektivt sätt för hotell att lansera sin egen app. Dessutom erbjuder Zaplox en kiosklösning för självbetjäning som hjälper till att leverera en friktionsfri gästresa. Zaplox lösningar sparar tid och kostnader och ger hotellet en direkt kommunikationskanal med gästen och möjlighet att generera ytterligare intäkter. Zaplox fungerar med alla större smartphone-plattformar, kan stödja lås och hotellsystem, och ersätta eller samexistera med nyckelkort och fysiska nycklar. Zaplox system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 i leveransen av mer än 2,5 miljoner gästnätter. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA.
Zaplox aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market.

You May Also Like…