Zaplox partnerskap med VisBook ger digitalt försprång för VisBooks kunder

Partnerskapet mellan VisBook och Zaplox startade under 2018 och erbjuder en förintegrerad lösning av Zaplox mobila gästresa till VisBooks kunder. VisBook AS är ett norskt programvaruföretag som utvecklar, säljer, utbildar samt tillhandahåller support av bokningssystemet VisBook PMS, ett online boknings- och administrationssystem till över 700 hotellkunder i sju länder. Vi ringde upp Øystein Selbekk, VD på VisBook AS för att få en inblick i hur han ser på partnerskapet och den pågående marknadsutvecklingen.

”VisBook AS har många olika typer av kunder inom hotellbranschen och ser en stor fördel att kunna erbjuda en mobil gästresa som är integrerad till VisBook PMS, vilket gör oss till en totalleverantör för hotellindustrin. Vår vision är att leverera teknologi till våra kunder så att deras arbetsdag blir effektiv och så att hotellen kan fokusera på att ge bästa möjliga service till sina kunder. Det finns en oro för att tekniken skulle göra hotellbranschen opersonlig men det stämmer inte. Vi tycker att det gör den mer tillgänglig, och istället för att den enda kontakt du har med receptionen är när du checkar in och får din nyckel, kan hotellet nu ge dig utökad service när du checkat in på ditt rum och är redo att ta del av hotellets serviceutbud. Mobil incheckning och mobila nycklar frigör tid för hotellet att leverera bättre service vid rätt tillfälle för gästen,” säger Øystein Selbekk. 

Det pågår ett teknikskifte inom hotellindustrin och fler hotell väljer idag att erbjuda mobila lösningar till sina gäster. Øystein Selbekk kommenterar; ”VI är övertygade om att fysiska nycklar kommer försvinna, det kostar mycket pengar för hotellen att leverera ut nyckelkort till alla gäster och idag har alla en smartphone och kan snabbt ladda ner en app. Jag tror även att vi framöver inte kommer använda kreditkort utan betala med mobilen, vilket gör dagens gästresa till startskottet för hur hotell framöver kommer kommunicera med sina gäster. Utmaningen för den nya tekniken är att vi behöver standarder för exempelvis låssystemen, för att kunna supportera alla kunder. Samtidigt är det viktigt för hotellen att ta sig an den tekniska utvecklingen och investera för att leverera en bra gästupplevelse redan idag.

Øystein fortsätter: ”Jag reser själv väldigt mycket och kommer ofta in på hotellet sent på kvällen och då är jag inte intresserad av att stå i kö och vänta på att checka-in och få min nyckel. Om jag redan innan ankomst till hotellet kan checka-in och på plats öppna dörren till mitt hotellrum med min mobil, så skulle jag absolut göra det. Många gånger möts jag också av en stängd entrédörr och ett telefonnummer att ringa när jag ska checka-in, och om de hotellen hade mobil incheckning med en mobil nyckel hade jag känt mig mycket mer välkommen.

Den 24 oktober arrangeras VisBook Workshop på Oslo Gardemoen och Zaplox är på plats för att presentera nästa generation av den mobila gästresan tillsammans med Zaplox Kiosk. På frågan om vilka nyheter som besökarna kan ta del av på användarkonferensen svarar Øystein Selbekk;” Vi presenterar vår nya webboknings lösning, där vi tar online bokning till nästa steg. Konferensen adresserar också ämnet – ”kommunikation mellan gäst och hotell” och här passar Zaplox lösningar också väl in. Vi ser fram emot att tillsammans med Zaplox återigen presentera den starka kombinationen av VisBook PMS med mobil incheckning och mobil nyckel från Zaplox till de deltagande hotellen.”

 Mer information om VisBook på visbook.com.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Friberg, VD

E-post: magnus.friberg@zaplox.com

Telefon: +46 706 58 07 60

Alternativt: ir@zaplox.com

Om Zaplox

Zaplox hjälper hotell och semesterboenden att skapa en modern och lönsam mobil gästupplevelse. Zaplox är marknadsinnovatör av den mobila gästresan och mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden med en total marknadspotential om cirka 20 miljoner hotellrum. Zaplox är verksamma i Europa och Nordamerika och erbjuder en nyckelfärdig plattform för att hantera gästens hotellvistelse. Med hjälp av mobil teknologi erbjuder Zaplox ett ökat värde genom att hotellen får ett bättre sätt att göra in- och utcheckning, samt kan distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Zaplox lösningar innehåller ett SDK (Software Development Kit) som gör det möjligt för hotell att lägga till Zaplox-funktionalitet till sin befintliga hotellapp, och Zaplox mobilapp som är ett kostnadseffektivt sätt för hotell att lansera sin egen app. Dessutom erbjuder Zaplox en kiosklösning för självbetjäning som hjälper till att leverera en friktionsfri gästresa. Zaplox lösningar sparar tid och kostnader och ger hotellet en direkt kommunikationskanal med gästen och möjlighet att generera ytterligare intäkter. Zaplox fungerar med alla större smartphone-plattformar, kan stödja lås och hotellsystem, och ersätta eller samexistera med nyckelkort och fysiska nycklar. Zaplox system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 i leveransen av mer än 2,5 miljoner gästnätter. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA. Zaplox aktie är noterad på Nasdaq Stockholm First North.

You May Also Like…

Quick guide: How mobile keys work

Quick guide: How mobile keys work

July 2024In an era where technology is reshaping every facet of our lives, the hospitality industry is no exception....