Zaplox mobila gästresa i drift på populära boutiquehotell i USA

Zaplox AB (publ) (”Zaplox”), som erbjuder hotell och kasinon en mobil gästresa för en smidig och engagerande gästupplevelse, meddelar att bolagets mobila gästresa är i drift på boutiquehotellen XV Beacon Hotel med 69 rum i Boston och Hotel Hugo med 112 rum i New York, USA. Hotellets gäster kan nu checka in och få en mobil nyckel direkt i hotellets egna app och behöver inte längre stå i kö i hotellreceptionen för att checka in eller hantera ett fysiskt nyckelkort. Kundavtalen tecknades i maj respektive juni, 2020 och Zaplox lösningar integreras här med flera av Zaplox partners, ASSA ABLOY Global Solution, SALTO Systems, ALICE Operations Platform och Oracle Opera PMS.

”COVD-19 pandemin har ökat efterfrågan och accelererat övergången till mobila lösningar inom hotellindustrin. De två hotell som nu är i drift med Zaplox lösningar har i relation till andra signerade avtal under pandemin färre antal rum, men är principiellt viktiga då de är de första i raden av referens kunder i USA som nu välkomnar sina gäster med Zaplox mobila gästresa under en pågående pandemi”, säger Even Frydenberg, interim CEO Zaplox.

HotelHugos gäster kan nu använda mobil in- och utcheckning samten mobil nyckel för att öppna dörren till sitt hotellrum i Hotel Hugos egen app. Appen ger också gästen möjlighet att ta del av hotellets övriga serviceutbud samt kommunicera direkt med hotellpersonalen, vilket gör att gästen inte behöver fysiskt interagera med personalen.

XV Beacon Hotel har valt Zaplox nya Mobile Key App för att erbjuda sina gäster sin egen app med mobil nyckel och chattfunktion där gästen kan kommunicera direkt med i hotellpersonalen, boka restaurangbesök eller beställa rumsservice. Precis som på Hotel Hugo, så behöver inte heller XV Beacons hotellgäster hantera ett nyckelkort, utan kan öppna sin hotellrumsdörr med en mobil nyckel i mobiltelefonen under vistelsen.

 

”Vi är övertygade om att hotell som kan erbjuda gäster en kontaktfri möjlighet för in- och utcheckning och avlägsna kravet på att gästerna måste stå i kö till receptionen för att hämta sin nyckel kommer har bättre förutsättningar att öka sin beläggning framöver. Både XV Beacon Hotel och Hotel Hugo befinner sig i segmentet lyxboutiquehotell där konkurrensen är hög och de är båda bra exempel på att även detta segment prioriterar mobila lösningar. Zaplox mobila gästresa med mobil nyckel svarar upp mot de nya kraven på gästsäkerhet och hjälper hotellen att göra detsamma, kommenterar Even Frydenberg, VD Zaplox.

Zaplox mobila gästresa integreras med låssystem från ASSA ABLOY Global Solution och SALTO Systems, Oracle Opera PMS samt med ALICE Operations Platform.

 

Om Hotel Hugo SoHo
Hotel Hugo, som öppnade 2014, ligger mellan SoHo och Hudson River, nära Hudson Square är ett exklusivt boutiquehotell i Manhattans nya West SoHo-område med 122 rum. Arkitekt Marcello Pozzis design ger hotellet en industriell stil med maritim inspirerade interiörer med utsikt över Hudson River, vilket ger känslan av att bo på en italiensk yacht. En takbar och nattklubb erbjuder två våningar med loungeutrymme och panoramautsikt över New York och floden. www.hotelhugony.com

Om XV Beacon Hotel
XV (Fifteen) Beacon är ett lyxigt boutiquehotell, med 69 rum på toppen av den historiska Beacon Hill i centrala Boston, nära Boston Common och Newbury Street. Hotellet byggdes 1903 och här kombineras historisk New England-elegans med modern, minimalistisk design och högteknologiska bekvämligheter. Hotellet erbjuder genuin och raffinerad personlig service med fria transporter via hotellets samarbete med Lexus, 24-timmars rumsservice och gym samt den prisbelönta restaurangen Mooo, ett välrenommerat vattenmärke i Boston. www.xvbeacon.com

För mer information, vänligen kontakta:
Even Frydenberg, VD
E-post: even.frydenberg@zaplox.com
Telefon: +32 468 07 88 02
Alternativt: ir@zaplox.com

Certified Adviser
Svensk Kapitalmarknadsgransking AB
E-post: ca@skmg.se
Telefon: +46 11 32 30 732

Om Zaplox
Zaplox hjälper hotell och semesterboenden att skapa en modern och lönsam mobil gästupplevelse. Zaplox är marknadsinnovatör av den kontaktfria mobila gästresan och mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden med en total marknadspotential om cirka 20 miljoner hotellrum. Zaplox är verksamma i Europa och Nordamerika och erbjuder en mjukvaruplattform för att hantera gästens hotellvistelse. Med Zaplox kan hotellen erbjuda självbetjäning vid in- och utcheckning, samt distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Zaplox lösningar innehåller ett SDK (Software Development Kit) som gör det möjligt för hotell att lägga till Zaplox-funktionalitet till sin befintliga hotellapp, och Zaplox mobilapp som är ett kostnadseffektivt sätt för hotell att lansera sin egen app. Dessutom erbjuder Zaplox en kiosklösning för självbetjäning som hjälper till att leverera en friktionsfri gästresa. Zaplox fungerar med alla större smartphoneplattformar, kan stödja lås och hotellsystem, och ersätta eller samexistera med nyckelkort och fysiska nycklar. Zaplox system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 i leveransen av mer än 3,5 miljoner gästnätter. Zaplox grundades 2010 på IDEON Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA. Zaplox aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market. zaplox.com.

You May Also Like…