Zaplox har ringt i börsklockan

Zaplox AB (publ) (”Zaplox”) med VD Magnus Friberg ringde idag klockan nio på morgonen i börsklockan på Nasdaq Stockholm First North, för att annonsera första dagen för handel i bolagets aktie.

Idag klockan nio på morgonen ringde VD Magnus Friberg i börsklockan på Nasdaq Stockholm First North, för att annonsera första handelsdagen i Zaplox’ aktie, med symbol ”ZAPLOX”.

Zaplox levererar innovativa mobila nyckeltjänster till den globala hotellmarknaden. Bolaget har förberett en expansionsfas genom viktiga integrationer som öppnar marknaden för Zaplox’ mobila nyckeltjänster. För att finansiera denna expansion har Zaplox nyligen genomfört en nyemission som tillförde bolaget cirka 42,3 MSEK efter emissionskostnader. Man har också haft lösningar i kommersiell drift sedan 2011 och har tidigt kunnat utveckla och anpassa sitt system efter kundernas behov. Noteringen är en viktig milstolpe för bolaget, och innebär en ökad synlighet och bredare ägarbas när nu Zaplox tar nästa steg i sin utveckling.

VD Magnus Friberg kommenterar:

”Genom nyemissionen har vi resurser att etablera Zaplox som en ledande global leverantör av mobilbaserade tjänster till hotell, semesterboenden och deras gäster. Vi ser positivt på framtiden, där hotellmarknaden alltmer digitaliseras och där kraven från dagens resenärer och gäster pekar på ett ökat behov av de tjänster som Zaplox erbjuder.”

Om Zaplox: Marknadsinnovatör inom mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden. Zaplox arbetar över hela världen och erbjuder hotellbranschen ett säkert och effektivt system genom en mobil nyckelapp eller ett SDK (Software Development Kit) för att hantera gästens hotellvistelse. Med hjälp av mobil teknologi erbjuder Zaplox hotell och deras gäster ett ökat värde genom att hotellen får ett bättre sätt att göra in- och utcheckning, samt kan distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Lösningen fungerar på alla större smartphone-plattformar, kan stödja lås, hotellsystem och access-system, och kan ersätta eller samexistera med nyckelkort, kodlås och fysiska nycklar. Zaplox’ system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 i leveransen av mer än 1,5 miljoner gästnätter. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA.

Zaplox’ aktie är listad på Nasdaq Stockholm First North. Sedermera Fondkommission är utsedd till Certified Adviser för Zaplox.

För mer information om Zaplox

Magnus Friberg, VD
E-post: magnus.friberg@zaplox.com
Telefon: +46706580760
www.zaplox.com

Länk till Nasdaqs pressmeddelande: Nasdaq pressmeddelande

Ladda ner som PDF

You May Also Like…