Zaplox och Nordic Choice Hotels i drift med mobila nycklar på 56 av kedjans hotell

Zaplox AB (”Zaplox”) går live med mobila nycklar på 56 hotell och cirka 15.000 hotellrum inom ramen för avtalet med Nordic Choice Hotels. Det sedan tidigare kommunicerade avtalet, som tecknades i december 2022, omfattar Zaplox SDK som nu utgör en integrerad del i den digitala gästresan som stegvis rullas ut på kedjans över 220 hotell.

Med över 220 hotell och 41 500 rum i 5 länder är Nordic Choice Hotels en av Nordens största hotellkedjor. Kedjan ligger i framkant vad gäller digital innovation och i december 2022 ingicks ett avtal med Zaplox för integration av mobila nycklar i kedjans mobilapp.

När avtalet ingicks utformades en gemensam plan att Zaplox mobila nycklar skulle vara i drift på minst 100 hotell innan utgången av Q3 2023. Utrullningen sker enligt plan i tre etapper där den första som innefattade utrullning på 56 hotell med sammanlagt cirka 15.000 hotellrum, nu har slutförts.

“Vårt nära samarbete med Nordic Choice Hotels är en viktig del i att vi nått så här långt i utrullningen, och tillsammans med deras fantastiska team har vi effektivt och snabbt levererat enligt utsatt plan och på våra gemensamma målsättningar”, säger Tess Mattisson, VD på Zaplox.

Härefter ska mobila nycklar introduceras på ytterligare cirka 50 hotell som har kompatibla hotellås och därefter stegvis rullas ut på resterande hotell.

“Vi ser fram emot nästa steg i vårt samarbete och genom detta kunna erbjuda mobila nycklar till allt fler av kedjans gäster”, avslutar Tess Mattisson.

Om Nordic Choice Hotels
Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner med över 200 hotell i Norden och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel och Clarion Collection samt 39 fristående hotell och longstaybolaget Strawberry Living. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001. www.nordicchoicehotels.se

För mer information, vänligen kontakta:
Tess Mattisson, President & CEO, Zaplox
Email: tess.mattisson@zaplox.com
Telefon: +46 70 690 78 00
Alternativt: ir@zaplox.com

Certified Adviser för Zaplox är Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB.

Om Zaplox
Zaplox är en ledande leverantör av digitala gästlösningar för hotellindustrin. Bolagets SaaS-plattform är designad för att förbättra gästupplevelsen och erbjuder en omfattande svit av produkter och tjänster, såsom incheckning och mobila nycklar. Zaplox plattform är ett värdefullt komplement till gästupplevelsen och hjälper hotellkedjor, resorts och kasinon i EMEA, Nordamerika och APAC att leverera en sömlös digital upplevelse. Zaplox grundades 2010 i Lund, Sverige, och har etablerat sig som en ledande innovatör i branschen, och för att ge sina kunders gäster den bästa möjliga upplevelsen från bokning till avresa. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market. För mer information besök gärna www.zaplox.com.

You May Also Like…