Zaplox levererar mobila nycklar till tre CABINN hotell inom ramen för Hotels.com-avtalet

Zaplox AB (publ) (”Zaplox”) – marknadsinnovatören för mobila nyckeltjänster till den globala hotellmarknaden – implementerar mobila nycklar på tre av kedjan CABINN hotels hotellanläggningar i Danmark, inom ramen för det tidigare kommunicerade samarbetsavtalet med Hotels.com. Avtalet innebär att ett antal pilothotell ska använda Zaplox lösning integrerad i Hotels.coms bokningsapp. Det första av pilothotellen, CABINN Metro, implementerar lösningen under kvartal fyra 2017 och pilotperioden för de tre hotellen beräknas pågå till början av 2018 och omfattar ca 1000 dörrar.

Zaplox tecknade under hösten 2016 ett samarbetsavtal med Hotels.com som ingår i Expedia, Inc. Hotels.com har cirka 25 miljoner aktiva användare av sin bokningsapp för hotell. Inom ramen för avtalet ska ett antal pilothotell testa Zaplox lösning integrerad i Hotels.com-appen, med funktionalitet för incheckning, utcheckning och mobil nyckel. Lösningen erbjuder gästen en sömlös och smidig hotellupplevelse via mobilen, något som efterfrågas alltmer av hotellgäster världen över, och bygger på Zaplox SDK (Software Development Kit). Inledningsvis genomförs piloterna med CABINN hotels, en kedja som har sammanlagt nio hotell i Danmark. Magnus Friberg, VD på Zaplox, kommenterar:

”Vi är givetvis mycket stolta över att Hotels.com har valt Zaplox som samarbetspartner. Expedia, Inc. med bland annat varumärket Hotels.com, är ett företag som mycket framgångsrikt byggt en global plattform för bokning av hotell och flyg. Med Zaplox kan man erbjuda hotellen ännu större värde, genom att hotellens gäster får en modern och rationell lösning för in- och utcheckning och mobil nyckel direkt via mobilen. Vi ser nu fram emot att detta testas av CABINNS gäster.”

Efter integration i Hotels.com app och interna tester är CABINN-leveranserna ett första steg i planen att testa lösningen tillsammans med hotellgästerna på ett antal pilothotell, och med ambitionen att under 2018 expandera mot större volymer av hotell inom Hotels.com kundbas om ca 350 000 anläggningar.

Om Zaplox: Marknadsinnovatör inom mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden. Zaplox arbetar över hela världen och erbjuder hotellbranschen ett säkert och effektivt system genom en mobil nyckelapp eller ett SDK (Software Development Kit) för att hantera gästens hotellvistelse. Med hjälp av mobil teknologi erbjuder Zaplox hotell och deras gäster ett ökat värde genom att hotellen får ett bättre sätt att göra in- och utcheckning, samt kan distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Systemet bidrar till stor tids- och kostnadsbesparing. Det möjliggör dessutom direktkommunikation med gästen, vilket genererar möjligheter till merförsäljning. Zaplox fungerar på alla större smartphone-plattformar, kan stödja lås och hotellsystem, och kan ersätta eller samexistera med nyckelkort, kodlås och fysiska nycklar. Zaplox system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 i leveransen av mer än 2 miljoner gästnätter. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA.

Zaplox’ aktie är noterad på Nasdaq Stockholm First North. Sedermera Fondkommission är utsedd till Certified Adviser för Zaplox.

För mer information om Zaplox, vänligen kontakta:

Magnus Friberg, VD
E-post: magnus.friberg@zaplox.com
Telefon: +46706580760
ir@zaplox.com
www.zaplox.com

Om Hotels.com: Hotels.com L.P. driver Hotels.com och är en ledande onlinebokningsspecialist som erbjuder boenden i hela världen, från internationella hotellkedjor och all inclusive-resorts till lokala favoriter och bed & breakfasts – med all information som behövs för att boka en perfekt hotellvistelse. Hotels.com L.P. är ett dotterbolag till Expedia, Inc. (NASDAQ: EXPE).

Ladda ner som PDF

You May Also Like…