Mobila lösningar ger förbättrad gästupplevelse (in Swedish)

IN SWEDISH

Värdet av mobila upplevelser är inte längre en diskussionsfråga. Faktum är att det har varit ett centralt, branschöverskridande fokus i många år nu. Det är gästernas förväntningar som driver utvecklingen, och hotellverksamheter runtom i världen tar steget och investerar i förstklassig, innovativ mobil teknik.  Gästcentrerad teknik införs för att skapa en en mer positiv gästupplevelse, präglad av uppmärksamhet från början till slut. Det som allt mer efterfrågas är en jämn och hög kvalitet i varje kontakt som gästerna har med anläggningen, från innan ankomsten och fram till avresan.

Eftersom mobila enheter blivit de moderna resenärernas viktigaste resetillbehör, förväntar sig gästerna att kunna vara uppkopplade var de än är. Vad innebär det här? Ditt hotell måste erbjuda följande:

 • Mobil in- och utcheckning
 • Mobila concierge-tjänster
 • Nyckelfritt tillträde
 • Självbetjäningsstationer
 • Granskning av notan och betalning
 • Mobilbokning
 • Textmeddelandekontakt med personalen

Gästnöjdhet

Vad är det som ofta varit tungan på vågen i den pågående kampen mellan onlineresebyråer och hotell? Att onlineresebyråerna har haft lättanvända bokningsplattformar, som låtit hugade resenärer boka direkt från sina mobiltelefoner. Enkelt uttryckt: hotell som vill vinna fler direktbokningar och fler lojala, återkommande och nöjda gäster, måste införa användarvänliga, mobila lösningar.

 • 93 procent av gäster som checkat in digitalt har varit nöjda eller mycket nöjda
 • 64 procent föredrar textmeddelanden framför röstsamtal när de har ett kundtjänstärende
 • Gäster som får digitala nycklar tenderar att ge sitt hotell sju procentenheter högre betyg än gäster med nyckelkort
 • Två tredjedelar av gästerna vill använda sin mobiltelefon som rumsnyckel

Det är inte så överraskande, eftersom införandet av mobil teknik (appar, självbetjäningsstationer, nyckelfritt tillträde och så vidare) svarar direkt mot gästernas önskan att få en friktionsfri upplevelse. Samma undersökning visade vidare att de gäster som använt hotellens egna mobilappar var nöjdare och mer lojala. Nöjdare gäster ger mer positiva omdömen — och i en tid där ett hotell kan stå eller falla med sitt sociala anseende får man inte försitta de tillfällen man får att göra ett avtryck.

Kostnadsbesparingar

Mobila plattformar innebär förstås en initial investering, men på längre sikt skapar de möjligheter till kostnadsbesparingar inom hotellets operativa modell. Minskade avfallsmängder och lägre kostnader för nyckelkort, digitaliserade administrativa processer som minskar personalbehovet — allt bidrar till att skapa en resurssnålare och mer kostnadseffektiv tjänstemodell.

Mobilbaserade plattformar sänker inte bara kostnaderna — de minskar också tidsspill och resursslöseri. Med ett mer effektivt receptionssystem som strömlinjeformar in- och utcheckningarna, kombinerat med självservicemöjligheter som tjänstestationer och nyckelfritt tillträde, kan ett hotell helt eliminera köerna till receptionen. Dessutom kan personalen få extra draghjälp av mobiltekniken för att öka sin dagliga produktivitet, med hjälp av insiktsdrivna funktioner och användarvänlig navigation.

En förbättrad gästservicemodell

Den moderna gästen vill ha fullständig kontroll över sin upplevelse. Med andra ord vill man ha möjlighet att välja den servicemodell som passar bäst överens med den reseupplevelse man söker. Det är en fråga om tycke och smak, som skiljer sig från gäst till gäst (och även beroende på resans syfte och andra faktorer). De hotell som kan erbjuda både det personliga bemötandet och mobila självservicealternativ är de som kommer att tilltala de flesta.

 • 94 procent av affärsresenärer och 80 procent av nöjesresenärer säger att de skulle vara intresserade av att använda gästmobilappar eller mobiltelefonen för att kontakta personalen
 • 61 procent av gästerna vill betala notan via mobilen
 • 80 procent av gästerna föredrar att få information genom självbetjäningstjänster

De gäster som vill ha en mer effektiv och påskyndad upplevelse kan utnyttja självbetjäningsalternativen, medan de gäster som uppskattar en mer traditionell personlig service drar fördel av en mer odelad uppmärksamhet från personalen. Det leder till en förbättrad gästservicemodell, som förstärker personanpassningen av gästupplevelsen och ser till att alla blir nöjda.

Intäktsmöjligheter

Gäster som beställer mobilt spenderar i snitt 20 procent mer, och fler kontaktytor betyder också fler intäktsmöjligheter. Den mobila gästresan öppnar ett spektrum av nya kontaktpunkter mot gästerna, som både möjliggör en fördjupad anknytning och skapar nya intäktskällor. Från före ankomst till efter avresa finns mobilappen där, med sina pushnotiser och datadrivna erbjudanden, rabatter och uppgraderingar. Det gör upplevelsen närmare och mer personlig, och genererar inkomster.

Till exempel skulle ett relevant erbjudande i mobilen om exempelvis ”15 procent rabatt i spa-avdelningen idag!” säkert bli uppskattat av den gäst som tidigare hört sig för om hotellets spa, sökt efter motsvarande online, eller bokat en behandling vid ett tidigare besök.

Att presentera ett erbjudande via gästens mobil minskar dessutom pressen att ta ställning till det, och gör det bekvämare att köpa tjänsten.

Är ditt hotell redo att investera i den mobila upplevelsen? Vi kan hjälpa dig komma igång. Kontakta oss.

More from Zaplox Unlocked

The Rise of Guest Self-Service Technology in the Hospitality Industry

Often, hospitality technology aims to provide guests with enhanced luxury – but in some cases, that luxury is merely the…

Why Leading Hotels Are Investing in Mobile Guest Journey Technology

The demand for a seamless, hassle-free mobile customer journey isn’t unique to the hospitality industry — rather, it’s transforming countless…

Perfecting the Mobile Guest Experience in 5 Steps

The demand for a seamless, hassle-free mobile customer journey isn’t unique to the hospitality industry — rather, it’s transforming countless…

Could Mobile Guest Journey be the Key to Your Hotel’s Success?

The demand for a seamless, hassle-free mobile customer journey isn’t unique to the hospitality industry — rather, it’s transforming countless…

Welcome to ‘The Age of the Guest’

The demand for a seamless, hassle-free mobile customer journey isn’t unique to the hospitality industry — rather, it’s transforming countless…

Why Guests Love the Convenience of Self-Service Technology

The demand for a seamless, hassle-free mobile customer journey isn’t unique to the hospitality industry — rather, it’s transforming countless…

The Mobile Guest Journey is taking the hotel industry by storm

The modern guest has high expectations for your hotel — expectations that, if not met, will likely lead them to…

Skipping the Front Desk

Zaplox offers 10 stats that prove the mobile guest journey unlocks guest satisfaction under the headline “Skipping the front desk”.

Hoteliers - Make the Most of Your 2019 Tech Budget

Autumn isn’t the only season that is taking shape right now — for hoteliers, budget planning season is fast approaching….